main logo
437

Furnizorii de utilități vor încheia contracte directe cu consumatorii

Furnizorii de servicii comunale din regiunea transnistreană vor fi obligați să încheie contracte directe cu consumatorii.

Furnizorii de utilități vor încheia contracte directe cu consumatorii

Autoritățile de la Tiraspol își propun astfel să excludă întreprinderile de gestionare a fondului locativ din procesul de plată pentru utilități, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit presei din regiune, actualmente gestionarii fondului locativ sunt intermediari de plată între consumatori și furnizorii de utilități. În condițiile în care proprietarii locuințelor înregistrează restanțe la plata utilităților, întreprinderile gestionare sunt nevoite să identifice surse financiare pentru a acoperi aceste datorii.

Autorii inițiativei menționează că restanțe se înregistrează la plata pentru energia termică și pentru serviciul de evacuare a deșeurilor.

În dreapta Nistrului, unii furnizori de utilități încheie contracte directe cu proprietarii de locuințe, alții – cu gestionarii fondului locativ, dar plățile, în mare parte, sunt efectuate pe conturile întreprinderilor prestatoare de servicii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării