main logo
307

Funcţionarii Parlamentului au donat cărţi bibliotecii Legislativului

Colecţia de carte a bibliotecii Parlamentului s-a îmbogăţit cu mai multe exemplare din bibliotecile personale ale funcţionarilor din cadrul Secretariatului Legislativului. Donaţia de carte a fost organizată cu ocazia Zilei mondiale a cărţii şi a dreptului de autor.

Funcţionarii Parlamentului au donat cărţi bibliotecii Legislativului

Tot astăzi, a fost inaugurată o expoziţie de carte şi de publicaţii juridice din colecţia bibliotecii Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Aceasta cuprinde publicaţiile parlamentare, apărute pe parcursul istoriei, inclusiv ziarul „Sfatul Ţării” (ediţiile din 1918 şi 1991), „Veştile Sovietului Suprem” până la apariţia „Monitorului Oficial”, Albumele Sovietului Suprem din 1976 până la Albumul Parlamentului din prezent. 

Cea mai veche publicaţie de la expoziţie este ediţia din 1913 a „Organizării teritorial-administrative a Basarabiei”. Expoziţia mai conţine monografii ale foştilor deputaţi, precum şi volume semnate de angajaţii Secretariatului Parlamentului. 

Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor este sărbătorită anual, la 23 aprilie, începând din 1996, la iniţiativa UNESCO. Tot, astăzi, în Republica Moldova, este marcată Ziua bibliotecarului.

Biblioteca Legislativului este o bibliotecă specializată, care oferă asistenţă informaţională în activitatea Parlamentului. Fondul de carte numără peste 7.000 de titluri de carte, ziare şi reviste de specialitate, în limbile română, rusă, engleză şi franceză.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării