main logo
1425

Funcționari publici, reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări

Patru persoane, printre care funcționari publici cu statut special, au fost reținute miercuri, 1 februarie, în dosarul de contrabandă cu peste 120.000 de țigări, pe cursa Chișinău-Londra, din data de 11 decembrie 2022.

Funcționari publici, reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigăriFoto: customs.gov.md

Persoanele au fost reținute de Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) cu sprijinul Poliției de Frontieră, transmite Știri.md.

Bănuiții au vârste cuprinse între 26 și 41 de ani, dintre care doi sunt organizatori ai schemei de contrabandă, iar alții doi sunt funcționari cu statut special la Poliția de Frontieră și la Serviciul Vamal. Reținerea acestora are loc în urma perchezițiilor domiciliare și în automobile, desfășurate la Chișinău.

Urmează ca după audierea bănuiților și cercetarea probelor ridicate în cadrul perchezițiilor, procurorii PCCOCS să decidă asupra necesității aplicării arestului preventiv, timp în care bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării