main logo
1955

Fructele și legumele de la piață bagă oamenii în spitale: Nitrați și toxine

Pentru un mod sănătos de viață, Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a cel puțin 400 de grame de fructe și legume pe zi, mai ales în sezonul coacerii acestora. De multe ori însă, în locul beneficiilor nutriționale, oamenii ajung la spital, pentru că, odată cu consumul fructelor și legumelor, crește și numărul intoxicațiilor, mai ales în rândul copiilor.

Fructele și legumele de la piață bagă oamenii în spitaleFoto: captură video

Cauza ar fi prezența prea mare de nitrați în fructele și legumele procurate, spun specialiștii, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

Și chiar dacă la plasarea pe piață, fructele și legumele obțin certificate prin care se prezumă că ar fi inofensive, nu întotdeauna aceste documente sunt și veridice, o spun chiar specialiștii. 

Tocmai de aceasta, cele mai sigure soluții pentru a neutraliza conținutul înalt de nitrați sunt vigilența în timpul cumpărăturilor și prelucrarea mecanică sau termică a fructelor și legumelor înainte de a le consuma, recomandă medicii.

Mihai are 11 ani. De mai bine de o săptămână, băiatul este internat în Secția Gastrologie și Hepatologie a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Află povestea în videoul de mai jos:

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării