main logo
4702

Frică, panică și nedumerire: Reacțiile oamenilor după exercițiul nocturn al pompierilor

După ce în sectorul Botanica al Capitalei s-au făcut auzite sirenele pompierilor, locatarii blocurilor din preajma clubului de noapte, unde au avut loc aplicațiile practice, s-au apucat de comentarii.

Reacțiile oamenilor după exercițiul nocturn al pompierilorFoto: știri.md

În timp ce unii lăudau inițiativa, alții au lăsat comentarii dure în adresa pompierilor, transmite Știri.md.

„Nu e nimic rău în asta, doar o avertizare oamenilor ca să nu stea în spaimă. În acel club atâtea se întâmplă că nu mă mir că într-o zi să ia foc”, comentat unul dintre internauți.

„Rușine să vă fie tuturor care vă revoltați! Cred că sunteți acei șoferi care nu permit ambulanței să treacă și care parcați aiurea și nu vin pompierii la timp!! Așa exerciții trebuie făcute și cât mai des!!! și să le dea voie să vă spargă mașinile și unora capul care nu le cedează lor”, susține o tânără.

„Simularea a fost destul de reală. Potrivit scenariului, incendiul a cuprins o suprafaţă impunătoare din localul de noapte în care se aflau cel puţin 250 de oameni. Exerciţiul a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezând că intervin într-o situaţie de amploare reală”, a explicat un internaut tuturor celor care au început să critice acțiunile întreprinse.

Exerciţiul a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezând că intervin într-o situaţie de amploare reală. 

Scopul exerciţiului a fost de a testa capacităţile de intervenţie a tuturor serviciilor de urgenţă în situaţii excepţionale în timp real şi în condiţii similare celor reale. 

IGSU a planificat aplicaţia similar incendiului din Clubul de noapte COLECTIV, produs în capitala României patru ani în urmă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării