main logo
2929

Frauda electorală la un azil de bătrâni din Comrat: Un medic, reținut

Poliția Națională a pornit o cauză penală în urma sesizării Asociației „Promo-LEX” privind încălcarea secretului votului pentru 25 de persoane plasate în azilul de bătrâni din Comrat, la alegerile din 20 octombrie.

Frauda electorală la un azil de bătrâni din Comrat: Un medic, reținutImagine simbol

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții, în urma cărora medicul care a asistat la votul persoanelor în vârstă a fost reținut. Autoritățile au constatat că medicul a votat în locul unor persoane, a influențat rezultatele electorale, iar pentru aceste „servicii” a primit mai mulți bani, transmite Știri.md.

Probele ridicate includ înscrisuri ale acțiunilor sale și transferuri financiare primite prin sistemul PSB - Promsvyazbank, din partea organizației criminale Șor, destinate influențării scrutinului.

De asemenea, autoritățile au descoperit că medicul deține mai multe proprietăți imobiliare, care ar putea fi sechestrate în lipsa justificării financiare.

Investigațiile continuă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la cinci ani de închisoare.

De menționat că, anterior, Asociația Promo-LEX a făcut un apel către autoritățile R. Moldova pentru a interveni într-un grav incident observat în ziua alegerilor, când cel puțin 25 de alegători nu au beneficiat de un vot secret și liber exprimat.

Mai exact, incidentul a avut loc la secția de votare nr. 36/5 din Comrat, unde membrii biroului electoral s-au deplasat cu urna mobilă la Casa de bătrâni din localitate.

În cadrul procesului nu s-a asigurat secretul votului și, în unele cazuri, ștampila „Votat” a fost aplicată de asistenți, fără ca alegătorii să-și manifeste opțiunile în mod liber. În unele cazuri, ștampila de vot a fost pusă chiar de asistenți pentru candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării