main logo
1966

Frauda bancară: Urmărirea penală va fi finalizată în lipsa lui Plahotniuc

Procuratura Anticorupție (PA) anunță astăzi, 17 noiembrie, că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul privind autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul "Frauda bancară".

Frauda bancară: Urmărirea penală, finalizată în lipsa lui PlahotniucFoto: zdg.md

Hotărârea instanței poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, iar ulterior cauza penală va fi expediată în judecată pentru examinare în fond, se arată într-un comunicat de presă al PA, transmite Știri.md.

Ieri, 16 noiembrie, procurorii au anunțat despre tendințe de tergiversare a examinării demersului privind finalizarea urmăririi penale în lipsa lui Plahotniuc.

Ședința a fost amânată din motivul neprezentării avocatului, astfel a fost solicitată desemnarea unui avocat din oficiu pentru a putea continua examinarea demersului în ședința fixată la 17 noiembrie 2022, ora 15:30.

Într-un comunicat de presă, PA a menționat că la 22 august 2022 a înaintat un demers judecătorului de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale, în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc.

"Pe acest caz, a fost sesizată Curtea Constituțională printr-o cerere a avocaților, privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a noilor prevederi introduse recent în Codul de procedură penală, care permit finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului, iar la 29 septembrie 2022 Curtea a declarată inadmisibilă sesizarea nominalizată.

În consecință, au avut loc 6 ședințe de judecată, unde au fost înaintate, de către partea apărării, noi cereri de ridicarea a excepției de neconstituționalitate, cereri de recuzare, cereri de strămutare a cauzei, ori cereri de amânare a ședințelor de judecată, iar procurorii au pledat constant pentru respingerea cererilor respective", a comunicat PA.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării