9 septembrie, 06:42
772
6
Frauda bancară. Stoianoglo: Primele rezultate vor fi la sfârșitul anului
9 septembrie, 06:42
772
6

Până la sfârșitul acestui an, Procuratura Generală va înainta învinuirile finale unor funcționari de rang înalt care au fost implicați în jaful bancar.

Foto: știri.md

Potrivit procurorului general, Alexandru Stoianoglo, este vorba despre foști funcționari care se aflau în funcții de conducere la Banca Națională a Moldovei, dar și alte categorii de angajați care au admis ca în sistemul bancar să se desfășoare scheme dubioase, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Șeful PG susține că a luat în calcul rezultatele Comisiei de anchetă pentru investigarea jafului bancar, unde fostul premier Iurie Leancă, fostul guvernator BNM Dorin Drăguțanu, dar și foștii miniștri Andrian Candu și Anatol Arapu au admis mai multe abateri.

„În raport cu aceste persoane, dar și în raport cu membrii Comitetului Național de Stabilitate Financiară, Consiliului de supraveghere al BNM, anumite persoane din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei ș.a., Procuratura Generală adună informații și investighează gradul de implicare a acestora”, a declarat Alexandru Stoianoglo în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Întrebat când cetățenii Republicii Moldova vor fi informați despre lista finală a persoanelor implicate în jaful bancar și vor fi condamnați, procurorul general a precizat că primele rezultate vor fi vizibile la sfârșitul acestui an. Totodată, acesta precizează că investigarea jafului bancar încă va dura câțiva ani.

„Este vorba despre mii de episoade, milioane de conturi care trebuie analizate, proprietăți care trebuie urmărite, unde au ajuns banii, cine sunt beneficiarii. În multe cazuri acest lucru nu mai este posibil, însă noi avem 3-4 grupe de interes, iar ancheta are loc în jurul lor și al companiilor care au legătură directă cu ei”, a menționat Alexandru Stoianoglo.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter