main logo
416

Frauda bancară: Stoianoglo explică de ce l-a demis pe Iachimovschi

Procurorul General Alexandru Stoianoglo se arată mulțumit de activitatea lui Octavian Iachimovschi în grupul de lucru care instrumentează dosarul privind frauda bancară și a precizat că l-a suspendat din funcția de adjunct interimar al șefului Procuraturii Anticorupție (PA) din motiv că a dorit să-i ofere posibilitatea să se axeze doar pe investigarea fraudei bancare.

Frauda bancară: Stoianoglo explică de ce l-a demis pe IachimovschiFoto: tv8.md

„Mă întreb de ce acum au început să fie desfășurate acțiuni în dosarul privind frauda bancară? Ce a făcut Viorel Morari în toți acești cinci ani? Bine că acum a apărut Octavian Iachimovschi și grupul de procurori care în ultimele luni au început să întreprindă anumite acțiuni. Menționez că, pentru prima dată a fost solicitat și ajutorul partenerilor externi”, a spus Alexandru Stoianoglo, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Procurorul General are suspiciuni că anchetarea acestui caz a derulat într-o direcție greșită. „Dosarul este unul complex, dar la el lucrează patru procurori”, a declarat Alexandru Stoianoglo.

El a mai spus că în cazul în care se va stabili că dosarul a fost tergiversat intenționat, unii procurori ar putea fi trași la răspundere.

Stoianoglo afirmă că va insista să fie mărită echipa care va lucra cu dosarul fraudei bancare și crede că există șanse pentru recuperarea banilor care au fost furați din cele trei bănci devalizate, chiar dacă aceștia au ajuns în zone offshore.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării