main logo
749

Frauda bancară: O nouă ședință de judecată pe cazul lui Plahotniuc

Procuratura Anticorupție a fixat o nouă ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău pe cazul învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul denumit generic „frauda bancară”.

Frauda bancară: O nouă ședință de judecată pe cazul lui Plahotniuc

Aceasta va avea loc pe data de 6 februarie 2023, ora 11:00, transmite Știri.md.

Procuratura aduce aminte că, la 17 noiembrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul Procuraturii Anticorupție prin care a fost solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale, în lipsa învinuitului Plahotniuc. 

În consecință, apărătorii în interesele învinuitului Plahotniuc au contestat cu recurs încheierea instanței de fond, iar prima ședință în cadrul Curții de Apel Chișinău a avut loc la 28.12.2022. 

Drept urmare, au avut loc trei ședințe de judecată, unde au fost înaintate de către partea apărării noi cereri de ridicare a excepției de neconstituționalitate, cereri de recuzare, cereri de amânare a ședințelor de judecată, procurorii pledând constant pentru respingerea cererilor respective.

În cazul în care Curtea de Apel Chișinău va menține hotărârea contestată, cauza penală urmează a fi expediată în judecată pentru examinare în fond.

Citește și: Urmărirea penală în privința lui Andronachi și a unui complice, la final

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării