7 martie, 18:11
1 426
3
Frauda bancară: Ex-viceguvernatoare BNM și un șef de direcție, arestați
7 martie, 18:11
1 426
3

Magistrații au admis, în mod integral, demersurile procurorilor la arest pentru 30 de zile pentru fosta viceguvernatoare a BNM și un șef de direcție din cadrul instituției.

Informația a fost confirmată pentru Unimedia de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru. Cei doi sunt învinuiți de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, transmite Știri.md.

Tot astăzi, Procuratura Anticorupție a decis că actualul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Aureliu Cincilei, reținut preventiv pe 5 martie, va fi cercetat în libertate.

Decizia a fost luată după ce acesta a colaborat cu procurorii și a făcut declarații pe dosarul privind frauda bancară.

În urma descinderilor de pe 5 martie, de la Banca Națională a Moldovei, în contextul investigării dosarului privind frauda bancară, trei persoane au fost reținute: actualul viceguvernator Aureliu Cincilei, fosta viceguvernatoare al BNM Emma Tăbîrță, precum și un șef de direcție de la BNM. 

Aceștia sunt bănuiți de participare la escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Totodată, Procuratura Anticorupție i-au înaintat învinuirea fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu și a depus ieri un demers privind aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile în privința acestuia. 

Magistrații au admis demersul procurorilor. Însă Drăguțanu susține că învinuirile ce i se aduc sunt exagerate și departe de realitate, având în vedere că acel credit de urgență s-a oferit după ce BNM a preluat controlul băncilor implicate în tranzacțiile ce au dus la frauda bancară.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter