14 sep, 2020 16:03
2 287
2

Frauda bancară: Decizie în privința lui Lucinschi și alți 5 acționari Unibank

14 sep, 2020 16:03
2 287
2

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, împreună cu alți 5 acționari ai Unibank, au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind ”frauda bancară”.

Frauda bancară: Decizie în privința lui Lucinschi și alți 5 acționari UnibankColaj: știri.md

Potrivit unui comunicat emis presei, în urma studierii minuțioase a probatoriului, recent, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că cei 6 acționari nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate, transmite Știri.md.

"În concret, ca urmare a multiplelor acțiuni de urmărire penală, confruntări între învinuiți/bănuiți și martori, măsuri speciale de investigații, s-a constatat că în acțiunile învinuiților nu se regăsește elementul obligatoriu al infracțiunilor, și anume intenția directă la realizarea scopului infracțional urmărit de grupul criminal organizat la obținerea unui folos material", menționează Procuratura Generală.

Totodată, PG anunță că urmărirea penală în episodul privind acționariatul Unibank din frauda bancară continuă.

Menționăm că acum un an, cei 6 acționari ai Unibank au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter