main logo
2420

Fratele lui Morari, despre avere: Am muncit cu părinții 15 ani în Portugalia

Directorul SRL Irarom-Grup, Oleg Morari, fratele fostului șef al Procuraturii Anticorupție, susține că și-a construit legal afacerea.

Fratele lui Morari, despre avere: Am muncit cu părinții în PortugaliaColaj: știri.md

Omul de afaceri spune că a obținut banii investiți, lucrând peste hotare, și din împrumuturi de la persoane particulare. Oleg Morari a prezentat mai multe documente care confirmă cele declarate, precizând că fratele său nu are nicio legătură la afacerea sa, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md

Oleg Morari a afirmat că a decis să facă declarații după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a oferit publicului mai multe informații despre afacerea sa, care nu ar corespunde realității. „Am fost obligat să semnez că nu voi divulga date din anchetă, ca mai apoi însuși procurorul general să prezinte informații ce nu corespund realității, informații care induc în eroare”, a spus afaceristul.

Directorul SRL Irarom-Grup a declarat că a pornit afacerea în 2013, cu câțiva ani înainte ca fratele său să ajungă șef la Procuratura Anticorupție. Primele investiții provin din banii câștigați în afara țării, pe care i-a declarat la Fisc încă în 2012. „Am muncit cu părinții 15 ani în Portugalia. Banii i-am declarat, ca persoane fizice”, a spus Morari.

Conform documentelor, Eugenia Morari, mama lui Oleg și a lui Viorel Morari, a declarat în 2012 circa 988.000 de lei, iar tatăl celor doi, Gheorghe Morari, aproape 973.000 de lei. La rândul său, Oleg Morari a indicat venituri în valoare de 966.000 de lei.

Șeful SRL Irarom-Grup a mai menționat că banii pe care îi dețineau erau insuficienți pentru a porni afacerea. Din această cauză a împrumutat de la persoane particulare sume mari cu o dobândă mai mică decât la bănci. Astfel, în 2014, a împrumutat 600.000 de lei de la un un moldovean stabilit în Canada și alte 37.000 de euro de la o moldoveancă care lucrează în Italia.

Citește continuarea pe anticoruptie.md. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării