497
0
Fraihman: Starea lui Luncașu, afectată enorm de informațiile din presă
497
0

Igor Fraihman, un prieten apropiat al familiei Luncașu, susține că starea psiho-emoțională a lui Iurii Luncașu, găsit împușcat săptămâna trecută, a fost afectată enorm de informațiile difuzate în presă și în spațiul public.

Foto: ipn.md

Luând în considerare acest fapt, dar și maladia la sistemul nervos de care suferea, familia omului de afaceri nu exclude versiunea determinare la suicid, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Într-o conferință de presă, Igor Fraihman, care spune că era prieten cu Luncașu de circa 40 de ani, a declarat că face declarații nu doar în numele său, ci și al familiei Luncașu.

Potrivit lui, rudele și familia lui Iurii Luncașu sunt în stare de șoc și nu pot să facă declarații. Igor Fraihman a menționat că, până și după această tragedie, în presă au existat multe speculații și dezinformare, care nu pot fi lăsate fără răspuns. 

Unele instituții media au publicat și continuă să publice, fie intenționat, fie nu, date incorecte sau neverificate care denigrează numele lui Iurii Luncașu.

„Iurii a fost întotdeauna un om modest. Și-a început cariera în anul 1987 și afacerea pe care și-a dezvoltat-o nu a fost creată ca urmare a unor escrocherii sau scheme ilegale. 

A fost un om foarte bun și devotat. Un prieten bun și un familist consacrat. Niciodată nu a ocupat vreo funcție politică și nici nu avea ambiții politice. 

Întotdeauna a încercat să stabilească relații bune cu toții. Făcea și caritate, însă niciodată nu afișa acest lucru”, a menționat Igor Fraihman.

Legat de informațiile apărute în presă, Igor Fraihman a spus că soția lui Iurii Luncașu nu are nicio relație de rudenie cu Vlad Plahotniuc. 

Potrivit lui, este un fals și informația că Iurii Luncașu ar fi fost colaborator KGB. Nu sunt veridice nici informațiile că la Iurii Luncașu acasă erau organizate petreceri la care participau tot felul de oameni influenți.

Igor Fraihman a mai spus că Iurii Luncașu, de mai bine de 20 de ani, suferea de scleroză diseminată, o afecțiune neurologică. 

„Nu sunt medic, dar cred că stresul i-a înrăutățit starea de sănătate. În ultima perioadă, în unele mijloace media au apărut atacuri nejustificate la adresa lui, care i-au afectat foarte mult starea fizică și psiho-emoțională. 

Într-adevăr își făcea griji foarte mari în legătură cu aceste publicații”, a notat Igor Fraihman. Potrivit lui, nu au existat niciun fel de presiuni nici la nivel profesional, nici financiar, care ar fi putut conduce la aceste consecințe tragice.

„Considerăm că presiunea din partea unor instituții media la care era supus, insinuările apărute în presă și în spațiul public au prejudiciat enorm starea lui emoțională. 

Suntem gata să colaborăm cu organele de drept pentru a asigura un proces transparent la maximum. 

Noi nu putem da o calificare juridică celor întâmplate, dar nu putem exclude, luând în considerare și starea lui psiho-emoțională din ultima perioadă și maladia în progres, determinarea la suicid”, declarat Igor Fraihman.

Omul de afaceri Iurii Luncașu a decedat pe 17 august în urma unei plăgi prin împușcare. Oamenii legii au fost alertați despre evenimentul petrecut pe drumul R6 în jurul orei 20.07. 

La fața locului s-au deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție și medicii legiști, care au fost întâmpinați de bărbatul care anunțase evenimentul la 112. 

Acesta se numește Boris Babin și este șoferul victimei. 

Deși preliminar, fusese enunțată versiunea suicidului, ulterior, atât procurorul general interimar, cât și ministrul afacerilor interne au declarat că pe marginea acestui caz a fost intentat un dosar penal pentru omor intenționat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter