main logo
4743

Fragmente de dronă, depistate la Vulcănești. Anunțul autorităților

Mai multe fragmente de dronă au fost depistate în după-amiaza zilei de 4 aprilie în apropierea localității Etulia-Vlădiceni, raionul Vulcănești.

Fragmente de dronă, depistate la Vulcănești. Anunțul autoritățilorFoto: border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, pe aripa dronei era inscripționat - „Герань-2”, iar fragmentele au fost depistate la aproximativ la 500 metri de linia frontierei moldo-ucrainene, transmite Știri.md

Autoritățile competente au venit imediat la fața locului, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat. În prezent, resturile de dronă sunt analizate de specialiști care nu au constatat deocamdată riscuri.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să rămână calmi și să se informeze din prima sursă pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației.

Știri.md amintește că Poliția de Frontieră a anunțat în ziua de 11 februarie că în zona frontierei moldo-ucrainene au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”.

La scurt timp, președintele R. Moldova, Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, au venit cu o reacție în care condamnă atacurile recente ale Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat că, în cadrul cercetărilor, specialiștii Secției tehnico-explozive a Poliției au depistat partea de luptă a dronei care conținea circa 50 de kilograme de explozibil.

Echipele de specialiști de la Bombteh au reușit să neutralizeze încărcătura explozivă.

Potrivit prim-ministrului Dorin Recean, radarul pe care îl deține Republica Moldova, în valoare de circa 14,5 milioane de euro, nu poate detecta dronele de tip Shahed. Acesta susține că Republica Moldova are nevoie de a procura până în 2030 un sistem care ar putea identifica toate tipurile de pericole aeriene.

Iar ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că Republica Moldova trebuie în continuare să investească în apărarea națională, întrucât efecte colaterale ale războiului dus de Federația Rusă în Ucraina asupra țării noastre pot să mai aibă loc.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării