main logo
462

Fotografii din 3 țări, prezentate la o expoziție din Bălți

Orașe, sate și peisaje. Câinii străzii și Ucraina înainte de război sunt doar câteva teme pe care le-a abordat un fotograf din Austria stabilit la Chișinău.

Fotografii din 3 țări, prezentate la o expoziție din BălțiFoto: tvn.md

Fotografiile au fost prezentate în cadrul expoziției „În drum spre Viena, Chișinău și Odesa”, organizată la Bălți, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

Expoziția a fost organizată la Consulatul Onorific al Austriei din municipiul Bălți. Autorul expoziției spune că fotografiile au fost făcute timp de patru ani.

Paulus Adelsgruber, profesor de limba fermană și fotograf: „Eu în permanență fotografiez, m-am gândit că ar fi o idee foarte bună, am să fac o expoziție în Austria să arăt Moldova acolo și apoi a venit ideea ca să arăt expoziția aici, pentru că printez fotografii la Chișinău. Eu merg cu mașina din Viena în Chișinău, prin România și călătoresc mult prin Ucraina, în deosebi, prin Odesa.”

Oamenii au rămas impresionați de lucrările fotografului, care a reușit să imortalizeze imagini spectaculoase. 

„Foarte original, autorul are o viziune largă, dumnealui vede lucrurile în ansamblu, de rând cu omenii, foarte frumos arată peisajele din diferite țări, din România, din Moldova, din Austria.”

„Sunt încântată de fotografie, de autorul care a făcut așa ceva. Superb. Această perspectivă, arăta oamenilor tot ce este frumos, tot ce este interesant, este o valoare istorică, o valoare culturală.”

La inaugurarea expoziției a participat și Ambasadoarea Republicii Austria în Republica Moldova, Stella Avallone.

Stella Avallone, Ambasadoarea Republicii Austria în Republica Moldova: „Suntem astăzi aici pentru a sărbători Ziua Europei. Bălți-ul este al doilea oraș după mărime în țară. O expoziție de fotografii făcute în trei țări. Din România, Moldova și Ucraina. Care începe din capitala Austriei. Această expoziție este ca un mesaj de pace, nouă tuturor și întregii lumi.

Expoziția a fost organizată cu prilejul Zilelor Europei, care în acest an se desfășoară sub genericul „Solidaritate pentru Pace”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării