main logo
1790

Fotograf, despre peisajele pitorești din R. Moldova: Un colț de rai

Moldova este un colț de rai și un izvor nesecat de peisaje pitorești. Așa o văd mai mulți fotografi din țară, printre care și Nicolae Roșca, născut la un an de la proclamarea independenței.

Fotograf, despre peisajele pitorești din R. Moldova: Un colț de raiColaj: știri.md

Într-un interviu tânărul ne-a provocat să descoperim locurile care reprezintă cartea de vizită a țării în care am putea realiza cele mai reușite fotografii, demne de coperta unei reviste, în minivacanța dedicată acestei sărbători, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Nicolae Roșca este din Chișinău și, în pofida faptului că a făcut studii în domeniul marketingului, a renunțat la profesia de bază pentru a-și transforma pasiunea într-o meserie. 

Tânărul ne-a spus că este mândru de faptul că s-a născut în Moldova, care, în opinia lui, are o istorie bogată pe care o poate reda cel mai bine prin obiectivul aparatului foto.

Nicolae Roșca, fotograf: „Sunt născut în anul 1992, aproape dintr-un an cu independența Moldovei și am ales domeniul de fotografie, fiindcă îmi este foarte apropiat. Eu fiind fotograf sunt o persoană nevăzută care prinde și imortalizează amintiri și tradiții cultivate și păstrate până acum”.

Nicolae ne-a mai spus că prin fotografie a descoperit locurile pitorești din țară, care sunt o carte de vizită a Moldovei. Întrebat care sunt acestea, tânărul ne-a dezvăluit locațiile care îi pot impresiona nu doar pe moldoveni, dar și pe turiștii străini.

Nicolae Roșca, fotograf: „Biserica de lemn de lângă porțile orașului. Acolo este o poiană foarte interesantă cu copaci. Încă o locație ar fi Orheiul Vechi cu imaginea sa care se deschide cu stâncile care nu le întâlnim în alte zone. Balta cu nuferi care se află în satul Bardar. În satul Trinca din raionul Edineț, acolo este o stâncă cu un mic lac care e nemaipomenit”.

Chiar dacă nu avem munți și nici litoral, mai nou, țara noastră a devenit un punct de atracție și datorită lanurilor faimoase cu flori.

Nicolae Roșca, fotograf: „Primăvara noi putem să fotografiem foarte multe flori frumoase. De exemplu, lalelele, același lan de maci. Vara noi des practicăm fotografiatul în levănțică. Toamna noi putem să fotografiem natura cu culorile sale aurii”.

Chiar și de Ziua Independenței tânărul fotograf spune că va marca sărbătoarea cu aparatul de fotografiat în mână.

Nicolae Roșca, fotograf: „Vreau să felicit iubita țară cu Ziua Independenței și pot să remarc faptul că Moldova este un colț de rai care merită vizitat și fotografiat”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării