main logo
5730

Fostul secretar de stat al MDED, despre demisie: A durat 27 de secunde

După ce a fost eliberat din funcția de secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Vadim Gumene a venit cu o reacție pe rețelele sociale. Acesta susține că tot „procesul” a durat doar 27 de secunde. Totodată, Gumene a menționat că a fost demis în afara voinței sale.

Fostul secretar de stat al MDED, despre demisie: A durat 27 de secundeFoto: Facebook/Vadim Gumene

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Vadim Gumene și-a enumerat toate reușitele în timpul exercitării funcției de secretar de stat la MDED pe o perioadă de doi ani și trei luni, transmite Știri.md

„27 de secunde… atât a durat „procesul” de demitere de acum câteva zile. Din fericire, am avut la dispoziție 27 de luni pentru a realiza, împreună cu alți colegi, mai multe lucruri bune pentru a asigura dezvoltarea economică a țării și a contribui la perspectiva europeană a acesteia. În pofida trecerii printr-o perioadă dificilă și crize în lanț, care au cerut o atenție deosebită, am reușit să punem bazele unor schimbări structurale fundamentale și să implementăm o serie de reforme importante”, a scris acesta. 

Potrivit lui Vadim Gumene, cea mai mare provocare a fost lansarea proceselor de aderare la UE, fiind inițial direct responsabil de tot procesul, începând cu coordonarea completării chestionarului și terminând cu contribuțiile pe toate cele șapte capitole de care este responsabil MDED, dar și de condiționalitățile impuse de UE pentru a fi lansate negocierile.

„Am avut onoarea să dețin funcția de copreședinte al Comitetului de Asociere RM-UE în configurația comerț, în cadrul căruia am menținut un dialog constructiv cu reprezentanții Comisiei Europene și am promovat agenda europeană asumată de R. Moldova în elaborarea politicilor țării;

La fel, am făcut parte din grupul de negociatori și raportori din partea MDED în contextul asistenței macrofinanciare acordate de UE (MFA), iar realizarea condiționalităților negociate a rezultat în debursările efectuate;

Am lansat negocierile și am aderat la Programul Pieței Unice a UE (Single Market Program) ce va spori competitivitatea IMM, dar și va fortifica capacitățile de supraveghere a pieței în interesul consumatorilor”, a mai scris Gumene.

De asemenea, fostul secretar de stat susține că toate aceste realizări menționate au fost posibile grație dedicării echipei ministeriale, dar și a colegilor din entitățile de subordine.

Vadim Gumene a ținut să mulțumească și colegilor din alte instituții pentru cooperare eficientă, partenerilor de dezvoltare pentru susținerea inițiativelor înaintate, dar și sectorului asociativ pentru interes și implicare în procese. 

„Chiar dacă, începând cu 15 noiembrie, din motive care se află în afara voinței mele, nu mai fac parte din echipa ministerului, vă doresc mult curaj și demnitate în promovarea interesului public în tot ceea ce faceți”, a conchis el.

Știri.md amintește că Guvernul a aprobat în cadrul ședinței din 15 noiembrie eliberarea din funcție a lui Vadim Gumene, secretat de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Acesta a deținut funcția de secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării din august 2021. Anterior, în perioada 2008-2015, Gumene a activat în cadrul Ministerului Economiei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării