main logo
1463

Fostul procuror al municipiului Chișinău, despre violul de la Ungheni

Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook că în cei 35 de ani de ani de activitate în procuratură, a primit zeci de cereri despre viol, însă n-a avut niciun caz în care victima să telefoneze peste 15 minute după ce a fost agresată.

Fostul procuror al municipiului Chișinău, despre violul de la Ungheni

Ivan Diacov precizează că în cele mai multe cazuri, victima se află în stare de șoc și mai întâi se consultă cu persoane apropiate, iar la procuratură sau poliție se prezintă doar este câteva ore sau zile și cu greu se hotărăște să depună cerere oficială pentru a face denunț despre crimă. „Îndată după primirea și înregistrarea denunțului despre viol, de regulă, poliția se deplasează la fața locului pentru a examina locul crimei și pentru a ridica posibilele probe materiale”, susține fostul procuror al mun. Chișinău. Doar după ridicarea probelor, victima este direcționată către expertul medico-legal, pentru examinarea corporală și ridicarea posibililor probe biologice, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Totodată, Ivan Diacov susține că rezultatul expertizei biologice este obținut aproximativ peste două săptămâni, dar poate să dureze și 1-2 luni, în funcție dacă laboratorul dispune sau nu de toate reactivele.

„Numai în dependență de toate probele acumulate, circumstanțele cazului și luând în vedere caracteristica persoanei suspecte, și a părții vătămate ofițerul de urmărire penală decide de a reține sau nu persoana bănuită cu informarea procurorului”, conchide Diacov.

La 12 octombrie, Gheorghe Petic, liderul Partidului PPDA de la Ungheni, a fost reținut de către oamenii legii, bănuit de viol. Potrivit Inspectoratului General de Poliție (IGP), reţinerea a avut loc după ce aproximativ la ora 14.50, la Centrul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni, care a cerut ajutor și intervenția poliției. Liderul Partidului PPDA de la Ungheni pledează nevinovat și consideră că ar fi vorba de o înscenare motivată de activitatea sa politică. Reținerea sa a avut loc la mai puțin de două ore de la preluarea apelului telefonic de către Centrul Unic 112. Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații aduse factorilor de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării