main logo
817

Fostul guvernator și șeful de direcție de la BNM, plasați în arest la domiciliu

Fostul guvernator Dorin Drăguțanu și șeful de direcție de la Banca Națională, Ion Ropot, au fos eliberați din izolator și plasați în arest la domiciliu.

Dorin Drăguțanu și Ion Ropot, plasați în arest la domiciliu

Decizia a fost luată luni, 6 aprilie, de către Curtea de Apel Chișinău, în urma unor recursuri depuse de avocați în acest sens, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, Curtea de Apel Chisinău a schimbat în cazul fostul guvernator Dorin Drăguțanu și șefului de direcție de la Banca Națională, Ion Ropot, măsurile de reprimare din arest preventiv în arest la domiciliu.

Pe 30 martie, Judecătoria Chișinău a admis în mod integral demersul procurorilor anticorupție cu privire la prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile de denție în izolator pe numele fostului guvernator al BNM Dorin Drăguțanu. 

Tot atunci, instanța a admis și prelungirea mandatului de arest pe numele actualului șef de direcție al Băncii Națioanale, Ion Ropot.

Procuratura Anticorupție a desfășurat la 5 martie o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei. 

Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară și s-au soldat cu reținerea unui actual și fost viceguvernator, Ion Sturzu și respectiv Emma Tabîrță, precum și a unui șef de direcție de la BNM, dar și a lui Dorin Drăguțanu. 

Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării