main logo
1038

Fostul director al SIS, Vasile Botnari, a fost eliberat din închisoare

Fostul director SIS, Vasile Botnari, a fost plasat din arest în izolator în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Fostul director al SIS, Vasile Botnari, a fost eliberat din închisoareFoto: gov.md

Decizia a fost pronunțată joi, 21 iulie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, transmite Știri.md.

Prin urmare, ținând cont de faptul că, la eliberarea mandatului de arestare la domiciliu în privința persoanei vizate, instanța de judecată nu a oferit o apreciere corespunzătoare argumentelor aduse de către procuror cum ar fi: riscul ingerinței învinuitului în cursul normal al efectuării justiției, influențarea și exercitarea de presiuni asupra martorilor care nu au fost încă audiați, nimicirea și deteriorarea probelor, întrucât urmărirea penală încă se află în plină desfășurare, procurorii vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Amintim că, ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Știri.md amintește că Vasile Botnari a fost reținut la data de 29 martie, fiind vizat într-un dosar privind îmbogățirea ilicită.

Vasile Botnari a fost transferat din arest la domiciliu în arest în izolator în data de 5 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării