main logo
574

Fostul director al liceelor Orizont, declarat indezirabil. Unde se află

Fostul director general al rețelei de licee „Orizont” se numără printre cei 18 cetățeni turci, anunțați indezirabili și obligați să părăsească R. Moldova.

Fostul director al liceelor Orizont, declarat indezirabil. Unde se află

Turgay Șen este însă liber, după ce a reușit să părăsească R. Moldova. Acesta a plecat în Kosovo pentru a conduce rețeaua de licee din această țară, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Pe 31 martie 2018, fostul director general de la „Orizont” a fost recunoscu bănuit într-un dosar penal deschis pentru  „finanțarea terorismului” și „recrutarea, instruirea, beneficierea de instruire sau acordarea de alt suport în scop terorist”.

Conform informațiilor deținute de ZdG, Turgay Șen, care conducea liceele „Orizont” din R. Moldova din septembrie 2012, nu a recunoscut bănuiala imputată. El le-a spus procurorilor că are studii în drept și că, niciodată nu a mai fost învinuit de fapte cu caracter extremist sau terorist.

Turgay Șen le-a zis procurorilor că a fost ultima dată în Turcia în octombrie 2015 și că, de atunci, nu și-a mai vizitat țara, „din cauza regimului dictatorial instaurat de președintele acestei țări”. Cu referire la faptele care i-au fost imputate, Șen a menționat atunci că, în cercul său de cunoscuți, nimeni nu susține ideologii cu caracter extremist sau terorist și că, și în cadrul activității liceului nu sunt implementate asemenea ideologii, programul de studii fiind coordonat cu Ministerul Educației și monitorizat strict de această instituție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării