main logo
2054

Fostul administrator al unei companii, în judecată pentru escrocherie

Șeful Direcției construcții şi drumuri din cadrul Consiliului Raional Cahul, la moment suspendat din funcție, va ajunge pe banca acuzaților pentru escrocherie și abuz în serviciu.

Fostul administrator al unei companii, în judecată pentru escrocherieImagine simbol

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost pornită în noiembrie 2021 de Centrul Național Anticorupție, în baza unui denunț, ulterior fiind conexate și alte cauze penale. Atunci, învinuitul a convins patru persoane să încheie contracte de investiții cu o întreprindere specializată în domeniul construcțiilor, al cărei administrator era, în vederea construcției unui complex locativ în Cahul, transmite Știri.md.

Astfel, prin acțiunile sale, acesta le-a cauzat victimelor un prejudiciu material de aproximativ două milioane de lei. Tot el, din poziția de şef al Direcţiei construcţii şi drumuri din cadrul Consiliului Raional Cahul, a favorizat o companie angajată în licitația pentru obținerea contractului de executare a unor lucrări de reparație la o grădiniță dintr-o localitate din raionul Cahul.

În interesul aceleiași companii, învinuitul a întocmit şi semnat în calitate de preşedinte al Comisiei de recepţie în procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, fără ieșire la fața locului, și a determinat membrii Comisiei de recepție să aplice semnătura și să finalizeze executarea lucrărilor planificate, deși acestea nu corespundeau prevederilor contractului.

În acest mod, el a cauzat bugetului Primăriei localității un prejudiciu în mărime de aproximativ 110.000 de lei. 

Bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Cahul, sediul Central.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de escrocherie și abuz de serviciu, acesta riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de până la zece ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani și amendă în mărime de până la 117.500 de lei sau închisoare de până la șapte ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la zece ani.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării