main logo
1700

Fost poliţist de frontieră: De cine au fost preluate schemele de contrabandă cu țigări

Schemele anterioare de contrabandă cu țigări au fost preluate de Partidul Democrat și modernizate după realitățile actuale.

Ex-poliţist de frontieră: De cine a fost preluată contrabanda cu țigări

Dacă până în 2014 grupările care se ocupau de contrabandă lucrau haotic, acum s-a creat o disciplină impecabilă între acestea și lucrează organizat. Declarațiile aparțin ofițerului în rezervă al Poliției de Frontieră, locotenent-colonelul Gheorghe Petic, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite Ştiri.md cu referire la IPN.

Gheorghe Petic spune că există grupări care activează doar prin Vamă, sunt grupări care activează în afara punctelor de trecere a frontierei, prin zona verde. „Cei care lucrează prin vamă nu se implică în coridoarele făcută în afara vămii și invers”, spune ofițerul în rezervă. Potrivit lui, fiecare grupare face contrabandă cu o singură marcă de țigări.

Fostul polițist spune că în ultima perioadă a primit mai multe semnale de la foștii colegi că se efectuează acte de contrabandă prin diferite sectoare de frontieră, informații pe care le-a făcut publice pe rețelele de socializare. Unele cazuri au fost anchetate de organele de frontieră din țările vecine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării