main logo
1450

Fost director ANRE: Tarifele la gaze vor crește și mai mult

Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), expertul în energetică de la Institutul „Viitorul”, Victor Parlicov, susține că după majorarea tarifelor la energia electrică urmează să crească și tarifele la gaze.

Fost director ANRE: Tarifele la gaze vor crește și mai multFoto: cotidianul.md

„Cât toți vorbesc despre creșterea tarifelor la energia electrică, vreau să vă anunț că tarifele la gaze vor crește și mai mult – nici nu vreau să vă sperii cu cifrele”, comentează Parlicov, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

În context, expertul îi recomandă președintelui Igor Dodon, care în cercuri informale spune că ar putea contribui la micșorarea tarifelor la gaze, să se grăbească să amelioreze situația.

„Trebuie să se grăbească, mai ales că n-ar trebui să fie prea dificil. În prezent, Federația Rusă aplică o taxă pentru exportul gazelor naturale, în mărime de circa 30%. Pentru consumatorii din Republica Moldova ar fi simțitor, mai ales dacă luăm în considerare faptul că cea mai mare parte din gaze naturale livrate de Gazprom în Republica Moldova este consumată în regiunea transnistreană, iar pentru bugetul Federației Ruse este o cifră infimă”, mai spune Victor Parlicov.

Amintim că, vineri, 16 august, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat prețurile la energia electrică furnizată de Î.C.S. ,,Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. și S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 189 bani/kWh, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 223 bani/kWh. 

Prețurile ajustate, în linii mari, au revenit la nivelul prețurilor din anul 2017.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării