Forfotă mare în centrul Capitalei, la tradiționalul Târg de Paște
Odată ce a fost deschis tradiționalul Târg de Paște, centrul Capitalei este cuprins de forfotă și arome îmbietoare. Zeci de producători și-au expus bunătățile culinare - de la cozonaci și rulade până la dulciuri de diferite forme și culori. Vizitatorii spun că sunt impresionați de ceea ce găsesc la acest târg.

Vizitatorii sunt așteptați la Târgul de Paște cu o gamă largă de produse de patiserie. Cel mai căutat este, fără doar și poate, cozonacul, dar tarabele sunt pline și cu alte bucate tradiționale. Comercianții spun că au adus la târg diverse produse, pentru toate gusturile, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md.
„Cozonaci cu stafide, cu ciocolată și cu bucățele de fructe. Avem rulade cu nucă, cu vișină, cu ciocolată, cu prune uscate, diferite. Cantitatea începe de la 100 de grame până la un kilogram. Prețurile cele mai mici - 20 de lei, de un kilogram - 170 de lei. Așa... diverse sunt”, spune un comerciant.
„Gospodinele de la nord și anul acesta au adus păscuțe gustoase, delicioase. Avem și poziții noi care o să încânte cumpărătorii. Avem diverse asortimente de rulade, avem cinci feluri de rulade cu diferite umpluturi. Pască de brânză de două feluri de gramaj, avem de 100 de grame, de 200 de grame, 500 de grame, 600, 800 și așa un fel de cadouri pentru copii”, relatează reprezentantul unei companii din Fălești, Maria Pasat.
„Avem italiene cu portocală, nuci și fructe uscate, stafide. Avem cu fistic. În pască este multă cremă din fistic. Făina este din fistic și este un borcan cu fistic. Avem și pască cu vișine”, mai spune un comerciant.
Cumpărătorii afirmă că sunt încântați de varietatea produselor. Mulți au făcut cumpărături pentru masa de sărbătoare, dar și pentru cei dragi.
Tradiționalul Târg de Paște va fi deschis în Scuarul Catedralei până sâmbătă, 19 aprilie.