Forfotă în sate: În Joia Mare, gospodinele pregătesc cozonacii şi pasca
Este forfotă în satele din Republica Moldova. În Joia Mare, gospodinele respectă tradiţia şi pregătesc cozonacii şi pasca pentru Paşte.

Jurnalista TVR Moldova Gabriela Suleac se află într-o gospodărie unde aceste obiceiuri se păstrează cu sfinţenie şi povestește cum se desfăşoară pregătirile pentru marea sărbătoare, transmite Știri.md.
„De mic copil am apucat tradițiile de Sfântul Paște. Când eram mai mărișoară am prins a face pască. Pasca se face cu brânză, deasupra cruciuliță, o dăm în cuptor, apoi la Paște o tăiem și o mâncăm”, povestește Veronica Cojocari din satul Ciulucani, raionul Telenești.
Femeia vorbește și despre tradițiile pe care le respectă împreună cu toată familia.
„Ne ducem la sfințire, apoi ne așezăm la masă cu toți membrii familiei”, a spus Veronica Cojocari.
Pentru masa de Paște, în fiecare an, femeia pregătește un cârlan, răcituri, sarmale, chiar și clătite.
Știri.md amintește că, în 2025, atât Paștele catolic, cât și cel ortodox vor fi sărbătorite pe data de 20 aprilie. Acest eveniment ne dă un motiv în plus să ne îngândurăm și să oferim un pic mai multă atenție celor care au nevoie de ajutor. Așadar, alături de cofondatoarea Caritate.md, Svetlana Sainsus, donatorii pot să dăruiască persoanelor cu nevoi speciale o masă de sărbătoare.
Citește și: ANSA: Atenție la vopselele pentru ouă. Unele pot fi toxice
Citește și: Prețurile din Piața Centrală înainte de Paște: Ce găsim pe tarabe
Citește și: Forfotă mare în centrul Capitalei, la tradiționalul Târg de Paște