575
0
Fondatorii Liceului Prometeu-Prim au găsit un numitor comun
575
0

Fondatorii Liceului „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun la ședința de mediere, care a avut loc la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Copiii, părinții și profesorii se pot pregăti liniștiți pentru noul an de studii.

Declarația aparține lui Victor Munteanu, avocatul lui Aurelian Silvestru, directorul instituției demis de către ceilalți doi cofondatori, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, dar care a contestat în instanță decizia, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Am ajuns pe o poziție comună principială: La data de 2 septembrie atât copiii, cât și profesorii nu vor avea nici un impediment să meargă la studii în regim absolut normal, fără nici o barieră. 

Alte detalii care țin de rezolvarea anumitor chestiuni administrative - vom comunica suplimentar pe măsură ce acestea vor fi soluționate. 

Dar principial că pe data de 2 septembrie fără niciun stres, fără nicio anexietate, copiii, profesorii și părinții pot merge liniștit la ore și să se pregătească pentru noul an școlar”, a declarat Victor Munteanu, avocatul lui Aurelian Silvestru, pentru ZdG.

Conflictul fondatorilor liceului „Prometeu-Prim” a început după ce la 3 iulie Aurelian Silvestru a fost demis din funcție de către partenerii săi, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, pe motiv că ar fi depășit limita de vârstă prevăzută de Codului Educației. 

La 23 iulie, Aurelian Silvestru, a acționat în judecată Centrul Experimental „Prometeu” în persoana administratorului Ștefan Cioclea, pentru rechemare ilegală din concediul anual și pentru demitere ilegală din funcție.

 Prima ședință de judecată a avut loc la 14 august și a fost amânată pentru ziua de 17 octombrie. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter