main logo
5191

Focurile de artificii care au zguduit Capitala la miezul nopții

Spectacol pentru unii, deranj pentru alții. Locuitorii Capitalei au fost martorii unui grandios foc de artificii la finalul concertului organizat cu ocazia zilei de 9 mai.

Zgomotul artificiilor lansate la miezul nopții în Piața Marii Adunări Naționale timp de un sfert de oră a fost auzit din mai multe sectoare ale Chișinăului.

Unii orășeni s-au arătat alertați și nedumeriți pe rețelele de socializare.

Concertul festiv a fost organizat sub egida președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu prilejul aniversării a 73-a a Marii Victorii.

„Atmosfera a fost una incendiară, iar oamenii prezenți la eveniment au fredonat melodiile anilor de război împreună cu interpreți din Moldova, legendara formaţie Zdob şi Zdub și oaspeții speciali veniți din Federația Rusă - Oleg Gazmanov și Denis Maidanov.

Totodată, în cadrul evenimentului, am înmânat cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”, unui grup de veterani care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945.

Trebuie să cinstim fiecare veteran care a luptat pentru Marea Victorie, să le slăvim faptele eroice și să transmitem viitoarelor generații adevărul despre prețul real al libertății. Reiterez, poporul care nu-și cunoaște și nu-și respectă trecutul, nu are viitor.

Invit toți locuitorii și oaspeții capitalei să participe la Marşul memoriei Regimentul nemuritor”, a scris Igor Dodon pe Facebook după concert.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării