main logo
65552

Focuri de armă la Călărași: Chișinăuian, împușcat în spate de un sătean

Un bărbat s-a ales cu mai multe leziuni corporale după ce a fost împușcat în spate.

Focuri de armă la Călărași: Chișinăuian, împușcat în spate de un săteanColaj: știri.md

Caul a avut loc pe 4 martie, în jurul orei 20:00, în localitatea Sipoteni din raionul Călărași. 

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Cristina Vicol a declarat că totul s-a întâmplat după ce un bărbat de 63 de ani, în timp ce se afla în propria locuință și privind peste geam a observat o persoană necunoscută care se furișa pe lângă casă sa.

"Imediat, bărbatul și-a luat arma personală din safeu de model “IJ 58”, ce o deținea legal și care era încărcată, după care a ieșit în curtea gospodăriei sale, unde a observat că persoana necunoscută a sărit gardul în drum. Tot atunci, localnicul a ieșit în stradă și a văzut persoana sus menționată că fugea într-o direcție necunoscută, iar pentru a-l speria a efectuat o împușcătură în plan vertical, iar a 2-a în plan orizontal, în urma cărui fapt individul a fost împușcată în spate", ne-a spus Vicol.

Victima s-a dovedit a fi un bărbat de  59 ani din Chișinău, care în urma împușcăturii a suferit leziuni corporale sub formă de plagă deschisă a peretelui toracic posterior.

Totodată, în urma împușcăturii, victima neanunțând polițiștii din motive necunoscute, s-a urcat la volanul automobilului personal de model “Mercedes GL”, cu care s-a deplasat la domiciliu, în municipiul Chișinău, unde și a fost depistat de serviciul Pază de Stat, care a înștiințat serviciul de urgență. 

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse de către IP Centru, în comun cu IP Călărași, în cadrul cercetării la fața locului a locuinței bărbatului din satul Sipoteni, arma de model “IJ 58” și 24 cartușe calibrul 12 mm, au fost depistate și ridicate din safeul de la domiciliu, pe care le-a predat benevol.

Arma și munițiile ridicate urmează fi expediate în adresa CTC și EJ al IGP a MAI, pentru efectuarea expertizei balistice.

Alte circumstanțe se stabilesc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării