main logo
33933

Focuri de armă la Bălți: Un căpitan de la carabinieri a împușcat mortal un tânăr

Tragedie fără margini în satul Elizaveta din municipiul Bălți. În urma unei încăierări, un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal.

Focuri de armă la Bălți: Un căpitan a împușcat mortal un tânăr

Ofițerul de presă al IP Bălți, Eugenia Molceanov, a declarat pentru Știri.md că Poliția a fost alertată de o femeie ieri, 13 ianuarie, în jurul orei 23:26. La fața locului s-a stabilit că un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal dintr-o armă de model Baikal, deținută legal de militarul în vârstă de 37 de ani.

Angajatul se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal.

Tânărul a decedat până la sosirea ambulanței, iar ucigașul a fost reținut pentru 72 de ore.

Inspectoratul General de Carabinieri al MAI scrie că militarul era angajat al Direcției regionale ,,Nord” a IGC.

Procuratura investighează acest caz, iar Inspectoratul General de Carabinieri a dispus inițierea unei anchete interne.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală pentru omor.

Sursele deschide.md din cadrul IP Bălți, sub protecția anonimatului, au comunicat că totul a început după ce sora militarului l-a sunat și i-a spus că fiul ei în vârstă de 16 ani a fost bătut în timp ce umbla cu uratul prin localitatea Elizavetovca, de către alți tineri.

Militarul, împreună cu soția sa și alte două rude, au mers la fața locului, unde ar fi fost atacate de mai multe persoane care aveau bâte și obiecte de fier în mâini, iar el a scos pistolul personal de model Baikal și a vrut să tragă un foc de avertizare în aer, însă cineva l-ar fi împins din spate și arma a fost îndreptată în direcția presupușilor agresori.

Căpitanul IGC le-ar fi declarat polițiștilor că, după ce a fost efectuată împușcătura din pistolul personal, a văzut cum un tânăr s-a prăbușit la pământ. Pistolarul a încercat să-i acorde primul ajutor medical, iar ulterior tânărul rănit a fost preluat de o ambulanță, însă din nefericire s-a stins în drum spre spital.

De altă parte, alți martori oculari, susțin că nimeni nu l-a atacat pe militar, iar el ar fi scos pistolul fără somație și a tras în direcția tinerilor.

Totodată, aceștia le-ar mai fi spus polițiștilor că nepotul militarului a fost agresat de către tinerii din localitate, după ce s-ar fi adresat la ei după porecle, dar nu după nume.

Foto: nordnews.md

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării