main logo
2185

Florești: O femeie, amendată după ce fiul ei a provocat un incendiu

La 12 septembrie 2024, instanța de judecată a decis să amendeze o mamă din raionul Florești, după ce fiul ei a provocat un incendiu pe un teren cu iarbă uscată.

Florești: O femeie, amendată după ce fiul ei a provocat un incendiuFoto: Imagine simbol

Judecătorii au stabilit că mama nu și-a îndeplinit corect responsabilitățile de părinte, iar copilul ei a rămas nesupravegheat, ceea ce a dus la incident, transmite Știri.md cu referire la observatorul.md.

Cazul s-a produs pe data de 26 martie 2024. Atunci Dispeceratul Zonal Nord a fost alertat telefonic despre un incendiu izbucnit într-o zonă cu iarbă uscată din raionul Florești. S-a descoperit că focul fusese provocat de un minor, care, fiind nesupravegheat și neinformat despre riscurile unei astfel de acțiuni, a incendiat terenul. Din fericire, focul a fost stins la timp, înainte să se extindă și să provoace pagube mai mari.

Așadar, ancheta a arătat că mama nu și-a supravegheat copilul așa cum ar fi trebuit și nu i-a explicat pericolele unor astfel de fapte. De aceea, instanța a concluzionat că ea poartă o parte din responsabilitate pentru incident.

Judecătorii au stabilit că aceasta nu și-a îndeplinit responsabilitățile de părinte, așa cum prevede legea, și a decis aplicarea unei amenzi în valoare de 300 de lei, în conformitate cu Codul contravențional.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării