main logo
3456

Flenchea: Chișinăul nu va permite secții de vot rusești în Transnistria

Așa cum s-a întâmplat și în trecut, cel mai probabil, Chișinăul nu va permite nici anul acesta ca în stânga Nistrului să fie deschise secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia, iar Moscova, la fel ca întotdeauna, va ignora acest lucru.

Flenchea: Chișinăul nu va permite secții de vot rusești în Transnistria

Opinia a fost exprimată de fostul vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, în ediția de miercuri, 31 ianuarie, a emisiunii „Alternativa” de la TV8, transmite Știri.md

Flenchea este de părere că pe malul drept va fi o singură secție de vot pentru alegerile din martie - la Ambasada Rusiei de la Chișinău. Asta în timp ce pe malul stâng al Nistrului vor fi mai multe, însă niciuna aprobată de Chișinău. 

În opinia ex-vicepremierului pentru Reintegrare, buletinele de vot vor fi fie livrate prin poșta diplomatică, fie tipărite la o tipografie de la Tiraspol.

„Țara noastră nu poate contribui în niciun fel la realegerea lui Vladimir Putin. Există o singură cale - să ne dăm acordul pentru deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul nostru, în primul rând în regiunea transnistreană, dar este greu de imaginat că autoritățile vor face asta. Nici în anii cu pace Chișinăul nu a permis acest lucru, însă asta nu a împiedicat niciodată Moscova să deschidă secții de vot. Cred că nici de această dată nimic nu va împiedica corespondența diplomatică să trimită buletinele de vot. În cazuri extreme, o pot tipări direct la Tiraspol”, a precizat Alexandru Flenchea.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării