main logo
803

Flashmob inedit: Zeci de fumigene, aprinse la Stadionul Republican

Zeci de fumigene au fost aprinse în cadrul unui flashmob inedit ce a fost organizat de activistul Pavel Brăila pentru susținerea Stadionului Republican și pentru a demonstra inacceptabilitatea față de construcția ambasadei americane pe terenul fostului stadion.

Flashmob inedit: Zeci de fumigene, aprinse la Stadionul RepublicanFoto: Pavel Brăila/facebook

Astfel, mai mulți susținători au aprins fumigene și timp de 10 minute au protestat la intrarea centrală a fostului Stadion Republican, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Amintim că procesul de vânzare a terenului fostului stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA a fost lansat juridic în anul 2015 de către Guvernul condus de Chiril Gaburici. 

A fost efectuată o inspecție de către experţi din Washington și imediat după, în 2015, Guvernul Republicii Moldova a dat Guvernului SUA acceptul oficial pentru vînzarea terenului.

Proiectul de lege a fost votat de majoritatea deputaților și a fost trimis spre promulgare către Igor Dodon în octombrie 2018.

Pe terenul unde este amplasat Stadionul Republican ar putea fi construit un nou sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, iar în locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare și un hotel.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării