main logo
4147

Flashmob în fața Ambasadei SUA din Chișinău: Blinken, go home

Un flashmob a avut loc în fața Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Chișinău, în legătură cu vizita secretarului de stat al SUA, Antony Blinken. Acțiunea a fost organizată de reprezentanții Partidului „Renaștere”.

Flashmob în fața Ambasadei SUA din Chișinău: Blinken, go homeFoto: Colaj știri.md

Tinerii au scandat „Blinken, go home” (n.r. - Blinken, pleacă acasă) și „Руки прочь от Молдовы” (n.r. - Luați mâinile de pe Moldova), transmite Știri.md.

„În legătură cu acest eveniment, tineri activiști s-au adunat la Ambasada SUA pentru a protesta împotriva acțiunilor Americii și ale NATO care vizează destabilizarea situației din țara noastră. Moldova este o țară neutră, dedicată diplomației și soluționării pașnice a conflictelor. Cu toate acestea, recent au fost în mod repetat furnizate arme Moldovei și au fost efectuate exerciții cu blocul militar NATO, ceea ce provoacă îngrijorare serioasă”, a scris deputatul Alexandr Nesterovschi pe o rețea de socializare.

Acesta a adăugat că „Blocul „Victorie” și Partidul „Renaștere” sunt împotriva războiului, a NATO și a vizitei reprezentanților americani la autoritățile actuale”.

Totodată, mai mulți oameni s-au adunat la periferia Capitalei tot pentru a protesta împotriva vizitei secretarului de stat al SUA. Simpatizanții „Șor” ar fi blocat strada, ceea ce a dus la un conflict cu poliția, iar organizatorii acțiunii au fost duși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare.

De menționat că președinta Maia Sandu va avea astăzi, 29 mai, o întrevedere cu secretarul de stat american, Antony Blinken, care efectuează o vizită la Chișinău. Oficialii vor discuta despre sprijinul Statelor Unite pentru modernizarea țării noastre: dezvoltarea economică, consolidarea securității energetice, implementarea reformelor democratice și progresul în parcursul european.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării