main logo
472

Flashmob de Ziua mondială a Vederii: Priviți lumea cu ochi largi

Priviți lumea cu ochi largi și... sănătoși! Este îndemnul studenților de la Universitatea de Medicină din Capitală, care astăzi, de Ziua mondială a Vederii, au organizat un flashmob.

Flashmob de Ziua mondială a Vederii: Priviți lumea cu ochi largi

Tinerii spun că pentru o vedere bună, trebuie să consumăm multe fructe și legume și să stăm mai puțin în fața calculatorului, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

“Vederea are prioritate!”. Cu acest generic, studenții de la facultatea de optometrie au organizat o lecție în aer liber. Au vorbit despre regulile care trebuie respectate pentru a avea o vedere bună.

“În primul rând să aibă grijă de vederea lor. Cât mai puțin timp petrecut în față calculatorului.”

Îmbrăcăți în halate și cu pancarte în mâini, tinerii au explicat de ce este nevoie să avem grijă de sănătatea ochilor.

“Dacă nu vezi, nu știu ce poate fi mai strașnic. Sunt și alte probleme, dar vederea este chiar prioritară.”

“Mulți oameni nu țin cont de vederea lor. Noi trebuie să avem o vedere bună pentru ca să lucrăm mai ușor și să ajutăm societatea, pentru asta este nevoie să mergem la consultație la medic, la fiecare jumătate de an.”

Studenții spun că abia așteaptă să aibă actele în regulă, că să-i poată ajuta pe cei care au probleme cu vederea.

“Vreau să fac oamenii fericiți. Optometrist, noi putem efectua consultații și chiar prescrie ochelari, doar nu prescriem tratament.”

Tatiana Ghidirimschi, medic: “Cel mai important este să ducem un mod sănătos de viață, să mâncăm fructe și legume. Să dormim, să ne odihnim. Toată lumea trebuie să cunoască, să ținem sub control tensiunea arterială, glicemia. Diabetul zaharat, dacă nu te adresezi la timp la medic poți pierde vederea.”

Conform organizației mondiale a Sănătății, 253 de milioane de oameni de pe glob au probleme de vedere, dintre care 36 de milioane sunt orbi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării