main logo
3206

Fiul unui deputat BCS, vizat în dosarul de corupție de la vama de la AIC

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Radu Mudreac a confirmat faptul că fiul său, Ion Mudreac, a fost solicitat să se prezinte pentru audieri la Centrul Național Anticorupție, în cazul dosarului de corupție în care sunt vizați mai mulți angajați de la postul vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Fiul unui deputat BCS, vizat în dosarul de corupție de la vama de la AICFoto: zdg.md

Deputatul a declarat pentru Zdg.md că fiul său nu a fost reținut și nu au fost efectuate percheziții la domiciliul sau la biroul lui, transmite Știri.md.

Presa și unele canale de Telegram au dat, pe surse, numele unui alt vameș vizat în acest dosar, care ar fi fiul unui fost deputat al Partidului Democrat, Gheorghe Brașovschi.

Solicitat de Zdg.md, fostul deputat nu a putut spune dacă e sau nu vizat sau reținut fiul său, Constantin Brașovschi, în dosarul de corupție de la vama de la Aeroport, investigat de CNA. El a confirmat că fiul său este angajat la punctul vamal de la Aeroport.

„Noi nu trăim împreună, are familia sa, deja e matur. Trebuie să mă informez și eu, că eu nici nu știu dacă e arestat sau nu. El majoratul l-a împlinit și eu cred că el e responsabil de acțiunile pe care le face. Eu am încredere în el, că el e băiat educat”, a spus fostul deputat.

Știri.md amintește că ofițerii CNA și procurorii municipiului Chișinău cercetează mai mulți inspectori vamali ai postului vamal de la Aeroportul Chișinău și persoane fizice într-un dosar de corupție. Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

La scurt timp, președintele Parlamentului a declarat că depunerea mandatului de către deputata PAS Victoria Cazacu este necesară după ce în spațiul public au apărut informații că fiica deputatei este vizată în acest dosar.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării