main logo
624

Fiscul a identificat peste 2.000 de persoane care dau ilegal în chirie bunuri imobile

Serviciul Fiscal de Stat a identificat 2.124 de persoane care dau ilegal în chirie bunuri imobile.

Mii de persoane care dau ilegal în chirie apartamente, depistate de Fisc

În perioada ianuarie – aprilie, au fost efectuate controale la 212 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază – 180,9 mii lei, penalități – 7,5 mii lei și amenzi – 38,4 mii lei, transmite Știri.md.

Urmare a transmiterii în locațiune a bunurilor imobile, la buget au fost încasate venituri în sumă de 6, 6 mil lei, depășind veniturile încasate în perioada similară a anului precedent cu 1,4 mil lei sau o creștere de 28,9%.

În aceeași perioadă, 1.390 persoane fizice s-au conformat prevederilor legislației în vigoare și au înregistrat la SFS 4.132 contracte de locațiune/chirie. 

De asemenea au fost înregistrate 4.426 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. 

Acestea au fost înregistrate la Direcțiile de deservire fiscală din teritoriul în care sunt amplasate.

Menționăm că cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția deservire fiscală), în raza căreia își au domiciliul de bază. Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării