main logo
689

Firma de securitate, afiliată liderului PDM, de strajă la Târgul de Crăciun

Firma de securitate Argus-S, afiliată liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, a fost observată păzind secțiunea străzii 31 august 1989 pe care se va desfășura Târgul de Crăciun.

Firma de securitate a liderului PDM, de strajă la Târgul de CrăciunFirma de securitate a liderului PDM, de strajă la Târgul de Crăciun

Se întâmplă după ce ieri guvernul democrat a aprobat un buget în plus pentru securitatea târgului - 3 milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Potrivit Ziarului de Gardă „Argus-S” este o firmă de pază particulară administrată de Valentin Zubic, ex-viceministru de Interne pe timpul guvernării comuniste, urmărit penal în „Dosarul 7 aprilie 2009”. Compania de pază, potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, are adresa juridică într-un edificiu de pe str. Mazililor 21, care, însă, nu este înregistrat la Cadastru. Terenul din str. Mazililor 21 aparține firmei „Finpar Invest” SRL, care este una dintre primele afaceri ale familiei Plahotniuc.

Autoritățile nu au anunțat ieri ce firmă va instala camerele de supraveghere și va organiza paza la târg. Anul trecut, de asta s-a ocupat anume Argus-S. În 2017, pentru serviciul firmei au fost alocați 481.668 de lei, însă atunci nu a fost vorba de camere de supraveghere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării