main logo
575

Firma ce măsoară audiența televiziunilor din Moldova are beneficiari din offshore

Și în următorii cinci ani compania AGB Nieslen va rămâne măsurătorul de audiență a posturilor TV ce activează în Republica Moldova, anunță Consiliul Audiovizualului (CA).

Firma ce măsoară audiența TV din Moldova are beneficiari din offshoreFirma ce măsoară audiența televiziunilor din Moldova are beneficiari din offshore

Președintele Comisiei de licitație, Eugen Sârbu, a spus că ofertele de participare au fost remise în adresa mai multor companii, însă ar fi fost recepționate mai multe refuzuri decât oferte, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com

Licitaţie cu o singură ofertă

De fapt a fost o singură ofertă, care potrivit CA a venit de la compania AGB Nieslen – măsurătorul de audiență ce activează deja de mai mult de un deceniu în Republica Moldova. 

În acelaşi timp Dragoş Vicol, preşedintele CA a susţinut că la licitaţie ar fi fost invitate atât operatorul existent, dar şi două mari companii internaţionale - Kantar din Marea Britanie şi GFK din Germania.

Ultimele au refuzat să participe, deşi se arătau interesate. Motivul ar fi fost termenul prea scurt de 30 de zile pentru a depune oferta. 

În consecinţă membrii comisiei de licitație au votat cu 11 voturi pro și 1 abținere pentru acceptarea măsurătorului de audiență AGB Nieslen, convenind asupra inițierii negocierilor individuale, se mai arată într-un comunicat CA.

Proces de selectare viciat

Decizia comisiei de licitare a CA este însă contestată. Astfel postul PRO TV consideră că procesul de selectare a fost viciat şi îşi anunţă clienţii că nu va vinde publicitate pe baza punctelor de rating măsurate de această companie.

Potrivit Pro TV, de procesul de selectare s-a ocupat "o comisie formată din reprezentanți ai cinci televiziuni, dintre care patru vând publicitate prin două case de vânzări acuzate de înţelegere de cartel, casele de vânzări menţionate, cinci agenţii de publicitate şi doi clienţi locali".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării