main logo
710

Fiodor Ghelici vrea să intermedieze eliberarea ostaticilor moldoveni din Afganistan

Activistul Fiodor Ghelici își manifestă disponibilitatea de a intermedia, în calitate de ambasador al Organizației Internaționale pentru Dezvoltare Educațională, cu sediul în India, discuțiile pentru eliberarea piloților moldoveni luați ostatici pe teritoriul Afganistanului.

Un activist vrea să elibereze ostaticii moldoveni din AfganistanUn activist vrea să elibereze ostaticii moldoveni din Afganistan

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a spus că a expediat o solicitare la New Delhi, către președintele respectivei organizații, în care și-a comunicat intenția. Dar pentru ca organizația să se poată implica, este nevoie și de dorința autorităților Republicii Moldova.  Fiodor Ghelici spune că a primit, în dimineața zilei de astăzi, 12 aprilie, un răspuns din India, prin care a fost delegat să facă o adresare către Guvernul Moldovei, forțele de ordine, Procuratură și alte entități care au informații despre respectivul caz.

„Luând în considerare faptul că Moldova nu are acum cu India niciun fel de relații diplomatice, cred că Guvernul, în interesul cetățenilor țării, va mobiliza toate structurile astfel ca, în cel mai scurt timp, să adune informația pe care să o transmită în India, pentru ca noi să-i putem întoarce acasă pe moldoveni”, a spus Fiodor Ghelici.

Un elicopter care aparține unei companii moldovenești a fost capturat după o aterizare forțată în Afganistan de către rebelii talibani, încă în noiembrie 2015. Echipajul era format din trei piloți, cetățeni moldoveni, unul dintre care a decedat. Imagini video cu cei doi piloți rămași în viață au fost difuzate miercuri, 11 aprilie, de către un post TV din Moldova. În imagini cei doi fac apel către autoritățile din Republica Moldova să-i ajute să se întoarcă acasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării