main logo
403

Finanţarea pentru modernizarea apeductului din Donduşeni, aprobată

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) şi Primăria oraşului Donduşeni au semnat recent contractul de finanţare pentru un nou proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă.

Finanţarea pentru modernizarea apeductului din Donduşeni, aprobatăFinanţarea pentru modernizarea apeductului din Donduşeni, aprobată

Lucrările urmează să fie realizate aproximativ în doi ani, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Noul proiect prevede modernizarea serviciilor de asigurare cu apă şi canalizare în centrul raional şi satele Corbu, Donduşeni, Ţaul, Climăuţi, Târnova din raionul Donduşeni.

Directorul ADR Nord, Vitali Povonschi, susține că accesul la sursele sigure de apă potabilă este una dintre cele mai importante priorități la nivel național, care va dezvolta şi infrastructura regională. “Totodată, apa potabilă înseamnă sănătatea oamenilor şi un nivel mai bun de trai, scopuri spre care tindem în activitatea noastră”, a subliniat şeful ADR Nord.

La rândul său, Ivan Belciug, primarul oraşului Donduşeni, a menţionat că “acesta este un proiect nou, benefic pentru localitate, în urma căruia vor avea de câştigat orăşenii din centrul raional, precum şi locuitorii din câteva sate. Or, acest fapt este foarte important pentru dezvoltarea localităţilor rurale din regiune”.

Valoarea proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă din raionul Dondușeni este de circa 17,60 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a cinci milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării