main logo
651

Finanțarea Partidului Șor: 17 arestări la domiciliu și cinci preventive

Cinci persoane au fost plasate în arest preventiv, iar alte 17 persoane învinuite au primit arest la domiciliu.

Finanțarea Partidului Șor: 17 arestări la domiciliu și cinci preventiveFoto: știri.md

Măsurile au fost aplicate în cadrul dosarului finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor”, transmite Știri.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în cadrul urmăririi penale, la 22 octombrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a examinat 22 de demersuri înaintate de procurori privind aplicarea măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința persoanelor implicate în schema de acceptare a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

În rezultatul examinării, în privința a 5 persoane învinuite a fost aplicată măsura preventivă „arestarea preventivă”, iar în privința a 17 persoane învinuite, instanța a aplicat măsura preventivă „arestarea la domiciliu”.

În termenul prevăzut de lege, procurorii vor decide asupra exercitării căilor de atac.

În același timp, informăm că, la 21 octombrie 2022, procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanței de judecată prin care în privința învinuitei Tauber Marina măsura preventivă „arestarea la domiciliu” a fost înlocuită cu „liberarea provizorie sub control judiciar”. Ședința de examinare a recursului de către Curtea de Apel Chișinău a fost programată pentru data de 25 octombrie 2022.

Persoanelor arestate le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiune prevăzută la art. 1812 alin. (5) din Codul penal.

În cazul stabilirii vinovăției acestea riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 57.500 până la 92.500 de lei sau închisoare de la doi la șapte ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita anumite activităţi pe un termen de la doi la cinci ani.

Despre desfășurarea urmăririi penale, inclusiv cu informații privind suma banilor depistată în cadrul efectuării perchezițiilor, vom reveni cu detalii suplimentare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării