main logo
1625

Finala Naţională Eurovision 2023: Un invitat special nu poate veni la Chișinău

Finala Naţională Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest de la Liverpool, va avea loc astăzi, 4 martie, începând cu ora 19:00. Lupta se dă între 10 finalişti ai competiției.

Naţionala Eurovision 2023: Un invitat special nu poate veni la Chișinău

Între timp, compania „Teleradio-Moldova” anunța că invitații speciali ai finalei din această seară sunt reprezentanții României, Poloniei și Letoniei de la ESC 2023. Theodor Andrei (România), Sudden Lights (Letonia) și Blanka (Polonia), transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Însă, azi-dimineță a apărut informația precum că câștigătoarea etapei naționale Eurovision Song Contest 2023 din Polonia, Blanka, nu poate veni în Republica Moldova pentru a evolua în Finala Națională de la Chișinău. Anularea zborurilor de către Compania Air Moldova i-a dat peste cap călătoria în Republica Moldova.

„Am verificat toate opțiunile. (...) Biletele nu sunt disponibile duminica sau luni la LOT. Air Moldovia a anulat toate zborurile către Varșovia în aceste zile – așa că nu există nicio opțiune. Îmi pare rău pentru asta. A fost foarte important pentru noi să o facem. Știu cât de mult am muncit pentru ca acest lucru să se întâmple... dar vezi, nu este vina noastră. COMPANII AERIENE. Îmi pare foarte rău pentru asta!”, a scris Blanka într-un mesaj adresat organizatorilor etapei naționale de la Chișinău.

În Finala Națională de la Chișinău, Blanka urma să cânte piesa cu care va urca în scena de la Liverpool. „Solo” a devenit un hit la posturile de radio poloneze, cucerind și inimile melomanilor din Bulgaria, Serbia, Lituania și Letonia. „Solo” are deja peste douăsprezece milioane de vizualizări pe Youtube. 

Reprezentantul României, Theodor Andrei, are 19 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Theodor Andrei a obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. Theodor Andrei va interpreta piesa „D.G.T. (Off and on)”.

Trupă de indie rock, Sudden Lights din Letonia va interpreta la Liverpool piesa Aijā. Mesajul piesei reflectă dorința de pace, în contextul evenimentelor cumplite petrecute la nivel internațional.

Artiștii vor urca pe scenă după evoluarea celor 10 finaliști ai Etapei Naționale, în timpul exercitării votului online de către telespectatori.

Amintim că pentru prima dată în Republica Moldova, persoanele care votează pentru reprezentantul țării la Eurovision o pot face gratuit. Procedura se va desfășura online. În timpul finalei naționale, pe ecran se vor afișa linkul și QR codul platformei unde se poate vota. Spectatorii vor trebuie să se autorizeze cu numărul de telefon și codul de verificare, apoi vor alege favoritului, iar rezultatele vor fi afișate în direct, în timp real.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, de trupa „SunStroke Project”, care s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării