25 mai, 2019 15:35
568
0
Filip, despre drumul din Sămănanca: Nu a fost reparat de Drumuri Bune
25 mai, 2019 15:35
568
0

După ce un drum din localitatea Sămănanca, raionul Orhei a fost afectat de ploile torențiale, premierul Pavel Filip a reacționat la informații apărute în presă precum că drumul ar fi fost reparat recent.

Prim-ministrul susține că porțiunea de drum este veche și se află în prezent în reparații, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Porțiunea de drum care apare în video este una veche, din satul Sămănanca, și care nu a fost reparată în ultimii ani, nici din Drumuri Bune, nici din alte surse. A fost afectată de ploi, așa că am fost chiar acum câteva zile la Sămănanca, am văzut pagubele și le-am spus localnicilor că o să-i ajutăm, iar drumul deja se repară”, a declarat Pavel Filip.

Totuși, oficialul a precizat că în cadrul programului „Drumuri Bune” a fost reconstruită un segmet de drum, dar ar fi vorba de altă porțiune:

„În satul Sămănanca a fost reparată anul trecut, în cadrul programului Drumuri Bune, o altă porțiune de drum, pe care, într-adevăr, am văzut-o în ianuarie. Atunci sătenii mi-au spus că datorită acestui drum, satul parcă a prins viață, pentru că acolo au apărut copii care se joacă”. 

Zilele trecute un comunicat de presă de la Guvern anunța că premierul Pavel Filip a vizitat mai multe sate din raionul Orhei afectate de inundații, printre acestea numărându-se și Sămănanca. 

Potrivit instituției guvernamentale, aici au fost distruse 7 grădini și mai multe porțiuni de drum, pagubele fiind estimate la 500 de mii de lei. În imaginile publicate pe site-ul Guvernului nu apare, însă, niciuna care s-ar asemăna cu porțiunea de drum din secvența video de mai sus.  

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter