main logo
825

Filip: 120.000 de lei indemnizații tinerilor profesori care merg în sate

Indemnizaţii mai mari şi un sistem de salarizare corect şi echilibrat, asta îşi doreşte Guvernul pentru toţi profesorii din Republica Moldova.

Filip: 120.000 de lei indemnizații tinerilor profesori care merg în sateFilip: 120.000 de lei indemnizații tinerilor profesori care merg în sate

În acest context, în cadrul şedinţei de azi a Guvernului, prim-ministru Pavel Filip a venit cu unele declaraţii privind legea salarizării profesorilor, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

„Vom mări îndemnizaţia pentru tinerii specialişti care merg să predea la sate de la 45.000 de lei la 120.000 de lei, cei care au studii universitare, iar de de la 36.000 la 96.000 de lei pentru absolvenţii şcolilor profesionale. 

Un alt proiect prevede acordarea unei sume de 2.000 de lei pentru fiecare profesor, aşa cum prevede Codul Educaţiei pentru rechizite şi pentru materiale didactice. Şi cred că este un pas, poate nu cel mai important dar un pas prin care oferim aceste finanţe, astfel încât să le facem viaţa mai uşoară profesorilor. Şi este poate şi semnificativ acest lucru că se întâmplă în ajunul Zilei Profesorului. 

Totodată, vreau să accentuez că noi trebuie să avem o abordare sistemică: nu să cârpim paltonul la poale, tăind mâinecile, dar să fim siguri că am creat un sistem eficient în educaţie şi eu vă asigur că atunci vom găsi şi baniii necesari. 

Deocamdată asta ne permite bugetul, în continuare vom avea capacităţi financiare mai puternice şi ne vom permite mai multe şi vom veni şi cu alte suplimente financiare. Cu atât mai mult că ne-am pus drept prioritate aprobabarea legii cu privire la salarizare şi este o ambiţie să aprobăm această lege până la sfârşitul sesiunii parlamentare, astfel încât de la 1 ianuarie să ştim că avem un sistem de salarizare corect, echilibrat, astfel încât fiecare să primească salariul după capacităţile şi funcţia pe care o are", a spus prim-ministru, Pavel Filip. 

Amintim că în vara anului trecut, Ministerul Muncii a elaborat un nou concept de salarizare. Drept urmare, leafa angajaților de la stat a fost majorată cu 10 la sută. Iar din 1 septembrie, profesorii primesc salarii mai mari cu opt la sută. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării