main logo
769

Filarmonica: Începe demontarea părților avariate ale construcției

Pe parcursul zilei de ieri, 6 octombrie, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici a avut loc cea de-a patra ședință a grupului de gestionare a situației după lichidarea incendiului.

Filarmonica: Începe demontarea părților avariate ale construcțieiFoto: dse.md

Ședința a fost prezidată de şeful IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, și au participat reprezentanți ai mai multor ministere, Agenția de Supraveghere Tehnică, Agenția de Supraveghere Tehnică, dar și responsabili din cadrul Filarmonicii, transmite Știri.md.

Astfel, reprezentantul Ministerului Economiei și Infrastructurii a prezentat raportul tehnic de expertiză, unde experții în domeniu s-au expus asupra părții tehnice a edificiului. Totodată în baza raportului prezentat, grupul de lucru a luat decizia de a demara etapa de demontare parțială a părților avariate din construcția edificiului.

Prin urmare, Ministerul Educației Culturii și Cercetării va solicita autorității publice locale autorizația de demontare a părții avariate. 

În acest sens va fi contractată o companie specializată pentru eliminarea tuturor elementelor degradante.

După finalizarea acțiunilor de demontare și evacuare a deșeurilor, experții vor analiza edificiul și se vor expune asupra ulterioarelor acțiuni posibile în cazul Filarmonicii Naționale.

Situația va fi gestionată în continuare de conducerea IGSU.

Știri.md amintește că Filarmonica Națională Serghei Lunchevici, aflată în proces de reconstrucție, a fost cuprinsă de flăcări în amiaza zilei de 24 septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării