main logo
25548

Fetița lovită pe zebră: IGP a demarat o campanie. Rudele cer dreptate

S-a pornit la școală, dar nu a ajuns la ore și nici acasă. Fetița de 12 ani lovită de o mașină pe o trecere de pietoni din Fălești a murit la spital. Pe caz a fost pornit un dosar penal, iar șoferița de 24 de ani riscă ani grei de pușcărie.

Fetița lovită pe zebră: IGP a demarat o campanie. Rudele cer dreptateFoto: nordnews.md

Dimineața de vineri a fost ultima pentru Dimedria, o fiică ascultătoare și o elevă sârguincioasă. Învăța în clasa a IV-a și visa să facă pictură, însă viteza i-a luat viața, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

„Nici nu a frânat. Se deplasa cu viteză. Nu pot să vă redau sentimentele. Au distrus familia.”

Copila traversa strada împreună cu fratele mai mare, când a fost lovită de un Mitsubishi, care a depășit alte două mașini ce staționau la trecerea de pietoni.

„Ducându-se la școală, vă închipuiți? S-a dus fericită, a spus la revedere mamei și tatei și acolo s-a întâmplat tragedia. Se ducea la școală, fratele mergea în urmă. Dacă mergea mai repede, îl lovea și pe el”, a povestit bunelul Dimedrei.

La volanul automobilului se afla o tânără de 24 de ani din Soroca. Imediat după accident, fetița a fost transportată la spital în stare gravă, iar sâmbătă inima ei a cedat.

„Toată școala și tot orașul sunt în doliu. Deplângem tragedia acestei familii și ne dorim ca toți copiii noștri să fie în siguranță.

Ne dorim ca elevii să conștientizeze necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră, dar asta nu este suficient. Este obligatoriu ca șoferii să respecte regulile pentru a nu mai avea așa cazuri”, a declarat Cristina Tambur, directoarea LT „Mihai Eminescu” din Fălești.

Tragedia putea fi evitată dacă șoferița nu ieșea la o depășire periculoasă.

„Se deplasa din direcția Sculeni spre Bălți, a ieșit la depășire pe linia continuă, unde pe trecerea de pietoni se deplasa o fetiță de 12 ani. Aceasta a fost tamponată. La moment a fost intentat un dosar penal”, a spus Alexandru Cazacu, ofițer superior al Serviciului de Patrulare Sângerei, Glodeni, Fălești.

În pofida numeroaselor acțiuni de informare și sensibilizare, organizate de polițiști, șoferii continuă să încalce regulile de circulație rutieră. Și astăzi, în cadrul unei operațiuni care a avut loc în orașul Fălești, unii conducători auto s-au ales cu amenzi.

- Nu am observat când a trecut. El a pornit să treacă, dar nu a călcat pe trecerea de pietoni.

- Credeți că ați încălcat legea sau nu? 

- …

Șoferii spun că nu toți sunt responsabili în trafic și solicită și mai multă implicare din partea oamenilor legii.

„Tinerii șoferi iubesc viteza, dar nu se gândesc la consecințe. Trebuie să te deplasezi așa încât să poți opri acest automobil, dar nu să te uiți că ai 140 de kilometri la oră.”

„Mai ales dimineața, toate trecerile pietonale trebuie supravegheate de Poliție. Ei trebuie să aibă grijă, mai ales de copii”, au spus șoferii.

Pe parcursul acestui an, în raionul Fălești au avut loc șase accidente cu implicarea pietonilor, soldate cu decesul a trei persoane.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării