main logo
532

Festivalul Sub lumina învierii, organizat la Glodeni de sărbătorile pascale

”Sub lumina învierii” este genericul unui festival, organizat în fiecare an în raionul Glodeni, în perioada Sărbătorilor Pascale.

Festivalul Sub lumina învierii, organizat la GlodeniSub lumina învierii:Festival organizat la Glodeni de sărbătorile pascale

În săptămâna curentă, Biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Cajba a găzduit cea de-a şasea ediţie a evenimentului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

”Mulțumesc organizatorilor, oamenilor cu suflet mare, care au depus eforturi ca să avem așa un eveniment frumos ce a adunat atâta lume bună din mai multe localități ale raionului și nu doar. Avem deja o tradiție în desfășurarea Festivalului Pascal în cadrul căruia ne adunăm și cinstim cuvântul Domnului. Ne propunem ca festivalul să aibă continuitate, deoarece a slăvi numele lui Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru iertarea păcatelor noastre, este obligația spirituală a fiecăruia”, a menţionat Ion Cojocari, preşedintele raionului Glodeni.

La rândul său, Ion Leucă, deputat în Parlamentul R. Moldova, a subliniat că asemenea evenimente trebuie să devină tradiţionale. „Sunt mândru că festivalul din acest an are loc în satul meu natal, Cajba, sat de buni creștini, și sper ca această relație frumoasă pe care o au cu Dumnezeu să se mențină pe veacuri înainte. Cât timp va exista credință, atâta timp va dăinui neamul omenesc”, a relevat Ion Leucă.

Diana Dicusar, directorul Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, a transmis participanţilor salutări din partea ministrului Culturii, Educației și Cercetării, Monica Babuc, cu toate urările de bine. "Este remarcabil că știți să serbați frumos dragostea față de Dumnezeu, față de Sfintele Sărbători de Paști. Sunt foarte frumos îmbinate colectivele folclorice cu cele muzicale, cu corurile bisericești, cu elementele culturii noastre tradiționale”, a specificat Diana Dicusar.

Festivalul cântecului sacru pascal ”Sub lumina învierii” a fost la cea de-a 6-a ediție. În 2018 acesta s-a desfășurat în satul Sturzovca, iar următoarea ediție va fi organizată în satul Dușmani, al cărui biserică va marca cea de-a 260-a aniversare. La festivalul din acest an, la Cajba, au participat 24 de colective artistice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării