192
0
Festivalul Național al Strugurelui se va desfășura duminică la Cimișlia
192
0

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Național al Strugurelui, cel mai de amploare eveniment dedicat producătorilor strugurilor pentru masă, va avea loc duminică, 25 august, la Cimişlia.

Foto: Ipn.md

Potrivit administraţiei raionului Cimişlia, festivalul va avea loc pe bulevardul central din oraş, unde vor fi amenajate standuri expoziționale. Vizitatorii vor avea posibilitatea să guste, precum şi să procure struguri, transmite Știri.md cu referire la IPN.

De asemenea, vor fi amenajate expoziții de artizanat, un târg gastronomic şi unul școlar.

La eveniment vor participa producători de struguri, de material săditor viticol, furnizori de produse de uz fitosanitar şi de fertilizanţi, meşteri populari.

În cadrul evenimentului va avea loc și concursul „Strugurele gigant”, care se desfășoară începând cu anul 2016. Atunci câștigător a devenit un strugure de 3,8 kilograme. Cei mai buni viticultori vor fi premiaţi la concursurile „Cel mai delicios strugure” şi „Cea mai bună prezentare a producătorilor la Festival”. De asemenea, va fi desfăşurat concursul „Cea mai bună prezentare a meșterilor populari la Festival”.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, co-organizator, va desfăşura concursul „Vița de Aur”. După premierea învingătorilor, Festivalul va continua cu un program artistic, susţinut de orchestra de muzică populară „Rapsozii”.

Festivalul Național Strugurelui va avea loc începând cu ora 10.00.

Citește și
article image
Prețul laptelui, majorat. Cum explică specialiștii scumpirea
0
301
article image
Producătorii se plâng că nu au unde să-și vândă strugurii...
1
466
article image
Târg cu producători autohtoni în scuarul Catedralei din...
0
228
article image
Moldova, în top 20 cei mai buni producători mondiali de vin
0
412